Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@16:39:13 GMT

کافه چیای کردستان وارد بازار شد

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۳۱۳۸۱

کافه چیای کردستان وارد بازار شد

به گزارش ایرنا، درنخستین مرحله از پروژه "چهارفصل تئاتر ایران" به همت ابوب آقاخانی مدیر و مووسس این پروژه و مسوول دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایش حوزه هنری از سال ۹۷ آغاز و در چندین مرحله نمایشنامه نویسان شهرستانی آثار خود را ارسال کردند که در نهایت در فاز اول چند اثر از شهرهای مختلف کشور جهت حضور در مراحل نهایی پذیرفته شدند که "کافه چیا" اثر صابر دل بینا از هنرمندان و نمایشنامه نویسان توانمند کردستانی نیز به این مرحله راه پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه نمایشنامه‌های «فصل سفید» در ۲ جلد با آثاری از سعید بادینی از سیستان وبلوچستان، صابر دل‌بینا از کردستان، عارف مهتاب از استان اردبیل، سروش بهاری از مازندران و اباذر محمدحسنی از خوزستان  منتشر شد.

 ایوب آقاخانی، مدیر و موسس پروژه «چهار فصل تئاتر ایران» در ابتدای این کتاب نوشته‌است: «مساله درام‌نویسی و مباحث وابسته به آن بسیاری اوقات تئاتر ایران را در تنگنای غریب نقد قرار داده که این نقدهای گاه تُند و کمی دور از انصاف منبع سرشار تغذیه‌اش برای برقرار ماندن، ضعف عمومی نمایش‌نامه(و فیلم‌نامه‌)های ایرانی بوده است که گاهی در توضیح و توجیهش هم درمی‌مانیم و زبان قاصر است.

 پروژه جامع و ملی آموزش نمایش‌نامه‌نویسی برای خارج از پایتخت به نیّت فراگیرتر کردنِ آموزش مصادیق کیفیت‌زا در نمایش‌نامه‌نویسی و کم‌ کردن فاصله نمایش‌نامه‌نویسی تهران و استان‌های دیگر را با عنوان ارتقا و یکسان‌سازی کیفی سال ۱۳۸۷ راه انداختم که تا سال ۱۳۹۱ و برگزاری دوازده‌ فصلش «انجمن هنرهای نمایشی ایران» حامی آن شد.

شاکریم که تعلیق شش‌ساله از تقاضاهای استان‌ها و یادکرد محاسن این پروژه نکاست و آن‌قدر دوستان و هنرمندان مقیم شهرستان‌ها و استان‌ها خواستند و اصرار کردند تا در نهایت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به مددمان آمد و یار و بازوی احیا، تداوم و استمرارش شد.»

آقاخانی ضمن تمجید از پیشرفت نویسندگان این آثار ادامه داده است: «بخوانید و بدانید که این نمایش‌نامه‌ها آثاری هستند در مسیرِ «شدن»، «پرواز» و «در یاد ماندن». آن‌ها لزوماً آثاری بی‌نقص نیستند، اما همان‌گونه که «چهار فصل تئاتر ایران» در دستور کار خود قرار داده است، دست‌کم از نوشته‌های پیشینِ نویسنده‌هایش برتر و کم‌نقص‌ترند و همین برای ما لذت‌بخش است که البته در پیِ اهدافی مهم‌تر و گام‌هایی بلندتر هستیم، اما تحقق همین مقدار هم ما را در جاده رسیدن به هدفمان قرار می‌دهد که برایش سرخوشیم.

 امید بر آن است که این جاده ما را به تشویق جدی و عملیِ جوانان علاقه‌مند به نویسندگی برساند؛ تشویق کسانی که به اندازه ما باور دارند نویسندگی و در این میان مشخصاً نمایش‌نامه‌نویسی امری قُدسی و اثرگذار است. به امید این‌که انتشار سلسله‌وارِ کتاب‌های مجموعه ‌نمایش‌نامه‌های خروجی هر فصل از این پروژه آموزشی با عنوان ثابتِ «فصل سفید» بماند به یادگار برای آنانی که قلب‌شان برای توسعه فرهنگی کشور عزیزمان می‌تپد».

برچسب‌ها کردستان سنندج حوزه هنری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان سنندج حوزه هنری کردستان سنندج حوزه هنری اخبار کنکور نمایش نامه نویسی تئاتر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۱۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه چهارنمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تیرنگ» نوشته چهار نویسنده به تازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب دربرگیرنده چهار نمایشنامه از چهار نویسنده جوان کشورمان است.

«تیرنگ» عنوان کتابی است که چهار نمایش‌نامه با عناوین «سرخ او»، «کسی در گور می‌گرید»، «میراِشکار» و «میان‌بر» را در خود جای داده است.

«سرخ او» به قلم مهیار هزارجریبی، برداشت آزادی از یک زندگی واقعی است که با محوریت شخصیت‌های «ننه حوا»، «گل نسا»، «آقای مهندس»، «خسرو» و «صبور» نوشته شده است.

«کسی در گور می‌گرید» از محمد فخرایی‌مطلق به بیان واگویه‌های مردمان جنوب به خصوص ناخداهای این خطه در مواجهه با طوفان و دیگر خطرات دریانوردی و نجات آن‌ها توسط پریان دریایی می‌پردازد که در لحظه به لحظه آن با مراسمی قدیمی به اسم «زار» بیشتر آشنا می‌شویم.

نمایش‌نامه سوم با عنوان «میراِشکار» از بهناز دوستی پاشاکلایی تصویری از مقاومت و تلاش یک زن مازندرانی برای حفظ بقا و موقعیت و حریم خود است. زنی به نام شوکا با شغل میراشکاری که اغلب شغلی مردانه است، مراقبت از جنگل، مزارع و دامِ اهالی را بر عهده می‌گیرد و در روزهای حماسه قیام مردم آمل و در دل شب با چریکی از گروه سربداران جنگل، در میانه‌ جنگل مواجه می‌شود.

آخرین نمایش‌نامه با نام «میان‌بر» از سجاد بحری نمایشی از روزهای پایانی جنگ تحمیلی و تصمیماتی است که مردم سرزمین ما گرفته‌اند. تصمیماتی مانند رفتن یا ماندن.

این کتاب با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۲۱۵ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 6087732 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» کریستوفر نولان در شماره جدید فیلم نگار
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی
  • تمامی پروژه‌های کردستان باید دارای پیوست پدافند غیرعامل باشد
  • یک قرن سنندج در قاب تصویر
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • عرضه چهارنمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب